Példaképem a padtársam

Példaképem a padtársam

Apáti Márk 8.N osztályos tanulónk válaszolt a GIMA kérdéseire. Márkot egyre többször látjuk versenyek híreiben kiemelkedő eredményei miatt. Ismerkedjünk meg vele!

Hogyan mutatnád be magad röviden? Szerinted mik a legfontosabb információk rólad?

14 éves vagyok. Érdekel a matematika és a fizika. Szeretek pingpongozni, hetente 1-2 alkalommal járok edzésre egy egyesület keretein belül. Szeretek sétálni, kerékpározni, kirándulni.

Mennyire játszik fontos szerepet az életedben a tanulás?

Számomra nem a tanulás a fontos, hanem ami érdekel, abból szeretem az ismereteimet bővíteni, minél többet tudni. Az engem érdeklő témákkal kapcsolatos ismeretterjesztő könyveket szoktam olvasni, illetve dokumentumfilmeket is szoktam nézni. Szeretem magam versenyeken is megméretni.

Hogyan tudod ezt beilleszteni a napirendedbe? Hogyan sikerül emellett még az iskolában is jól

teljesítened?

Az órán figyelve szinte mindent megjegyzek, otthon már csak legtöbbször egy-egy átolvasásra van szükség. Emiatt a versenyekre való gyakorlás nem plusz teher, belefér a normál napirendembe és marad időm pihenésre, játékra, kikapcsolódásra is.

Hova jártál általános iskolába?

A Dombóvári József Attila Általános Iskolába jártam 6. osztály végéig.

Tanulmányi téren milyen eredményedre vagy a legbüszkébb?

Talán arra, hogy második osztály óta, kettő alkalmat kivéve, minden évben bejutottam a Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntőjébe, és ezen belül is a legjobb eredményem az országos 13. helyezés volt. Csapatversenyek közül pedig az idei Bolyai Természettudományi Csapatversenyen elért országos 2. helyezés.

Milyen tantárgyakból szoktál versenyre jelentkezni?

Egyéniben leginkább matematika, fizika, de megmérettem már magam történelemből és kémiából is, illetve csapatversenyen magyarból és természettudományból is.

Az egyéni vagy a csapatversenyeket szereted jobban?

Régen az egyéni versenyeket szerettem leginkább, de már megszerettem a csapatversenyeket is, jó együtt dolgozni másokkal.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Még nincsenek konkrét elképzeléseim a jövőt illetően. Sok minden érdekel. Egyelőre próbálom megtalálni, hogy mi érdekel a leginkább. Jelenleg azt gondolom, hogy a matematika és a fizika irányába kellene tovább mennem, de pontos elképzelésem még nincs.

Maximalista vagy? Fontosak számodra az eredmények? A legjobb eredmények?

Igen, fontos számomra, hogy ha valamit csinálok, akkor azt jól csináljam, és egy-egy versenyen minél jobb helyezést érjek el.

Apáti Márk, 8.N

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top