Roni

Roni, az elveszett kutya

Flip 2005-ben született, és bár nagyon okos fiú volt, nehezen barátkozott, ezért sok időt töltött egyedül a szabadban. Lakhelyétől nem messze volt egy nagy erdő. Szabadideje nagy részét itt töltötte, és az állatok viselkedését figyelte. Úgy döntött, állatorvos szeretne lenni, hogy segítsen a bajba jutott állatokon.

Jelentkezett is a Szegedi Tudományegyetemre. Egyetemista évei alatt nagyon egyedül érezte magát, úgy döntött, hogy örökbe fogad egy kiskutyát. A helyi laboratóriumban felfigyelt egy yorkshire terrierre, aki olyan magányos volt, mint ő. Hazavitte a kutyát, és elnevezte Roninak. Minden idejét a kutyájával töltötte. Elválaszthatatlan barátok lettek. Még az egyetemre is magával vitte póráz nélkül. Flip, mikor befejezte a tanulmányait, nem talált munkát magának, ezért hazaköltözött a szüleihez vidékre. Egy séta alkalmával Roni rosszul lett. Flip egy nagyon ritka betegséget állapított meg kutyájánál. Havonta életmentő kezelésre volt szüksége innentől kezdve.

Egy szép napon túrázni indultak, Roni felfigyelt egy rókára, és utánafutott. Flip hiába hívta kutyáját, nem jött vissza, kétségbeesetten kezdte keresni. Mielőbb meg kellett találnia, mert a kutyusnak három hét múlva szüksége volt a következő terápiára. Flip nem evett, nem ivott, nem aludt. Napról napra gyengébb volt. Éjjel nappal kereste kis barátját. Egy napon hívást kapott, hogy a közelben találtak egy hasonló kutyát. Flip odasietett a családjával, de rá kellett jönniük, hogy sajnos nem Roni az. Tovább keresték, de nem sok szerencsével. Flip egyre rosszabbul érezte magát, ezért az apja úgy döntött, hogy befejezik a kutatást. Ebben a pillanatban csörrent meg a fiú telefonja. Egy közeli vadaspark vezetője telefonált, hogy egy szabadon kószáló kutyát láttak az erdő szélén. Odasiettek, Flip minden erejét összeszedte, és a kutyája nevét kiabálta. Roni egyszer csak megjelent az erdő szélén, piszkosan, éhesen, fáradtan és odabotorkált gazdájához.

Flip és kutyája hazatért. A fiú az utolsó pillanatban juttatta el Ronit a kezelésére. Sokáig tartott a felépülés, de Flip végig mellette volt. Ezután már csak pórázzal sétáltatta kutyáját.

Péter Zsombor, 6.N

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top