Példaképem a padtársam

Szőcs Patrik 10.N osztályos tanulónkat idén Dombóvár városa Dr. Péter Gyula-díjjal jutalmazta, melyet sokoldalú tehetségének köszönhet. Kitűnő tanulmányi eredményei, országos tanulmányi versenyeken elért helyezései, valamint a karate sportban nyújtott teljesítménye teszik példaértékűvé előttünk.

Hogyan mutatnád be magad röviden? Szerinted mik a legfontosabb információk rólad?

16 éves vagyok, 8 éve kezdtem el komolyabban sportolni. Karatézom már 2.-os korom óta. Hosszú ideig hegedültem is a dombóvári zeneiskolában, de már abbahagytam.

Melyik a három legjobb tulajdonságod?

Ami azt illeti, elég kitartó vagyok, próbálok mindent pontosan megcsinálni, és mindent kihozni magamból, illetve igyekszem mindenkihez kedvesnek lenni.

Hova jártál általános iskolába?

A József Attila Általános Iskolába jártam 4. osztályos koromig, aztán jöttem át a kisgimibe.

Mennyire játszik fontos szerepet az életedben a sport, tanulás, hobbi?

A napjaim szerves részét képezik, ugyanis suli után, amint hazaérek, szinte már egyből megyek le edzésre a Szuhay Sportcentrumba, mindezt heti háromszor. Szabadidőmbe sokszor hallgatok zenét, illetve szeretek a barátaimmal lógni.

Hogyan sikerül emellett még az iskolában is jól teljesítened?

Általában odafigyelek órákon, éppen ezért otthon elég csak egyszer átolvasnom az aktuális tanulnivalót. Igyekszem minél jobban beosztani az időmet, az évek alatt ezt azt hiszem már sikerült jól megszerveznem magamnak. Illetve, ha valamit nem értek vagy nincs róla elég információm, akkor az osztályom nagy segítségemre van bármiben.

Maximalista vagy? Fontosak számodra az eredmények?

Maximalista felfogással rendelkezem, viszont ha látom, hogy valami nem fog menni, vagy nem sikerül, akkor azt nem erőltetem. Igazából nem az eredmények a fontosak számomra, hanem a tapasztalatszerzés.

Dokumentálod az eredményeidet? Írsz naplót, blogot stb.?

Nem, nem írok semmi ilyesmit. A jól megőrzött oklevelek és érmek tanúskodnak az eredményeimről.

Mit tartasz a legnagyobb eredményednek?

Ha sportról van szó, akkor mindenképpen a világbajnoki aranyérmemet mondanám, amit Szerbiában szereztem. Ha a tanulmányi eredményeimet nézem, akkor a gimi 4 fős csapatával elért Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián elért 3. helyre vagyok a legbüszkébb, illetve, hogy amióta a gimnáziumba járok, mindig kitűnő bizonyítvánnyal zártam az évet.

Van példaképed? Ki az és miért?

A szüleim, mivel nagyra értékelem, amit elértek az életben, és amiért mindig ott álltak mellettem és támogattak, bármibe is kezdtem bele.

Mik a terveid a jövőre nézve? Hogyan képzeled el magad 10 év múlva?

Miután leérettségiztem itt a gimiben, mindenképp tovább szeretnék tanulni, viszont még nem tudom, milyen irányba. 10 év múlva egy olyan munkahelyen szeretnék elhelyezkedni, ahová nem azért megyek be, mert muszáj, hanem mert szeretnék bemenni, és mert jól érzem magam ott.

Lakatos Lukács, 10.N

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top